X-Fittt

WIJ HELPEN JOU GEWICHT TE REDUCEREN

VERANTWOORD AFVALLEN.
VERSTERK JOUW LICHAAM.
WORDT STERK VAN GEEST.

WAT IS X-FITT

X-Fittt is dé Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) om op een verantwoorde wijze in een korte periode veel af te vallen en om een actievere en meer gezonde leefstijl aan te nemen. X-Fittt is een unieke combinatie van bewegen, de juiste voeding en professionele betaalbare begeleiding.

Vanaf 1 januari 2019 wordt de gecombineerde leefstijlinterventie vergoed vanuit de Basisverzekering.

De GLI is gebouwd op drie pijlers;

▪ Verminderen van energie-inname via gezonde natuurlijke voeding
▪ Verhogen van lichamelijke activiteiten
▪ Eventuele toepassing van psychologische interventies ter ondersteunen van de gedragsverandering 

Gewichtsreductie oftewel afvallen is de voornaamste doelstelling. Daarnaast richt de GLI zich op blijvende gedragsverandering rond de gezonde leefstijl (voeding, bewegen en slaap), het effect op co- morbiditeit en risicofactoren en op de kwaliteit van leven. Een belangrijk onderdeel van de GLI X-Fittt is meer bewegen en hier komen wij van Everyday fit in beeld. Samen met de leefstijlcoach zullen wij je begeleiden om zo de transformatie te maken naar een gezondere leefstijl met een bijbehorend gezond lichaamsgewicht. Een GLI duurt 2 jaar. Het eerste jaar staat in het teken van begeleiding. Het tweede jaar is vooral gericht op terugvalpreventie.

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Twan, ik ben 25 jaar oud en ik zal binnenkort de leefstijlcoach zijn bij Everyday Fit Arnhem en Elst. Ik zal hier het GLI (gecombineerde leefstijlinterventie) traject gaan opzetten en begeleiden. Dit traject wordt vergoed vanuit je basisverzekering zonder eigen risico. Dinsdag ben ik bij Everyday Fit Elst tussen 8:00 – 14:00 uur.
Wilt u werken aan een gezonde leefstijl. Heb je een BMI van boven de 25? Wil jij die stok achter de deur?

7D51FDAF-F886-4E82-8AE9-2CFB75550917
EVEN VOORSTELLEN

Dagelijks wandelen, meer bewegen, stoppen met roken, meer groenten eten, op tijd ontspannen, voldoende water drinken, op tijd naar bed; bij een gezonde leefstijl draait het altijd om gedrag.

Bij leefstijlcoaching gaat het om coachen naar nieuw, gezond gedrag, dat is niet een kwestie van: ‘dat moet je gewoon even doen’. De mens is een gewoontedier en het aanleren van nieuwe gewoontes en nieuw gedrag kost tijd, aandacht en inspanning.

Het goede nieuws: gewoontes zijn te veranderen. Wanneer nieuw gedrag echt een gewoonte is geworden, kost het nauwelijks moeite meer en levert het veel extra’s op.

Ik ben Petra Overgaag 56 jaar. Gezond leven en goed voor mijzelf zorgen zijn belangrijke punten in mijn leven. Vanaf de periode waarin ik kinderen kreeg tot aan mijn vijftigste ben ik qua leefstijl heel erg aan het schommelen geweest. Mijn gewicht schommelde net zo hard mee en de bijhorende klachten ook; migraine, rugpijn etc. Ik heb hierin inmiddels een mooie weg gevonden. Dat is de reden dat ik het heerlijk vind om mijn ervaringen te kunnen inzetten voor anderen. En eerlijk is eerlijk…daardoor houd ik mijzelf tevens scherp. Want het blijft – ook voor mij – een prominent aandachtspunt in mijn leven. Onze leefstijl is een kwetsbaar systeem. Ik ben Leefstijlcoach bij Everyday Fit in Oosterbeek. Wij bieden gezamenlijk de GLI (gecombineerde leefstijlinterventie) aan. Dit traject wordt vergoed vanuit je basisverzekering zonder eigen risico.

Vooralsnog zal ik op elke dinsdagochtend 8.00 -12.00 uur, woensdagmiddag 12..00-17.00 uur en donderdagavond 17.00-21.00 uur ik op locatie bij Everyday fit Oosterbeek. Maar andere tijdstippen zijn ook bespreekbaar.

Dus wil jij je leefstijl (weer) onder controle krijgen? Na onze samenwerking weet je welke regelknoppen bij jou werken om tot een goede leefstijl te komen. Je leert deze regelknoppen in te zetten, ook als je jouw doelen even niet haalt of het leven tegenzit.

Of wil je meer informatie neem dan gerust contact op via onderstaand formulier!

 

Meld je hieronder vrijblijvend aan voor X-Fittt.

Laat ons jou helpen fit te worden!

Gezond
Afvallen

bij Everyday Fit
Individuele
Coaching
Multidisciplinair
Team

Geschiedenis

In 2010 heeft huidige eigenaar Thomas Verheij samen met zijn vader Formupgrade in Arnhem opgericht. Zijn vader was huisarts en fanatiek wielrenner. In 2011 is hij overleden aan de ziekte van Kahler. Het huidige Formupgrade werkt nog altijd vanuit zijn visie: Bewegen is het medicijn. Inmiddels heeft Formupgrade 3 locaties.

Ontstaan X-Fittt

Het programma X-FITTT is eind 2014 opgezet, eigenlijk noodgedwongen. Formupgrade had zo’n 200 sporters die via de verzekering (Menzis) deelnamen aan beweegprogramma’s. Dit waren mensen met diabetes, COPD, CVRM en kinderen met overgewicht. Tot 31-12-2014 werden deze programma’s vergoed. Menzis is toen gestopt met het vergoeden van deze programma’s. Als reden werd opgegeven dat de investering vanuit de verzekering niet opwoog tegen de besparing en de resultaten die men landelijk zag.

Deelnemers aan X-Fittt behalen goede resultaten. In 12 weken raken zij gemiddeld veel kilo’s kwijt, raken zij gemiddeld centimeters buikomvang kwijt en realiseren zij gemiddeld een forse daling van hun vet percentage.

Kwaliteit

X-Fittt is een programma dat is opgesteld door professionals in nauwe samenwerking met mensen met overgewicht of ervaring met overgewicht. Fysiotherapeuten, diëtisten en leefstijlcoaches van Formupgrade. Met behulp van het KennisCentrum Sport, Menzis en het ministerie van VWS. En met Dave van der Kamp, de winnaar van het TV-programma The Biggest Loser. Hierdoor is X-Fittt zowel theoretisch goed onderbouwd als zeer geschikt voor in de praktijk. Sinds de start in 2014 hebben duizenden mensen deelgenomen aan X-Fittt. In Arnhem, maar ook bij fitness- en beweegcentra in heel Nederland.

Formupgrade

Formupgrade heeft toen het programma doorontwikkeld, met de input van Biggest Loser winnaar Dave van der Kamp en de naam X-Fittt gegeven. De vroegere beweegprogramma’s waren vooral gericht op mensen die al ziek zijn. X-Fittt is vooral gericht op de mensen die nog niet ziek zijn, maar die door hun overgewicht, een inactieve leefstijl en ongezonde leefgewoonten grote kans maken om uiteindelijk ook chronisch ziek te worden.